4 sosuri sanatoase, hranitoare si medicinale pentru retetele tale obisnuite

Post date:

Author:

Category:

Facand aceste sosuri sanatoase acasa ne asiguram ca toate ingredientele lor sunt naturale si evitam astfel conservantii. In plus, le putem personaliza dupa bunul plac.

Vrei sa descoperi niste sosuri sanatoase pentru a-ti condimenta retetele fara remuscari ?

Sunt realizate cu ingrediente naturale, sunt foarte hranitoare si chiar au proprietati medicinale foarte benefice pentru sanatate.

Descopera in acest articol 4 sosuri sanatoase pe care le poti consuma in ziua ta. 

Sosuri sanatoase de mancat

Mai jos iti propunem 4 sosuri sanatoase pe care le poti face acasa cu putine ingrediente si cu care poti da diferite note de savoare preparatelor tale obisnuite. Sunt realizate cu uleiuri, nuci, legume si cereale de buna calitate si nu contin zahar, lactoza sau gluten.

Va recomandam sa folositi intotdeauna sare de mare , care este mult mai sanatoasa decat sarea obisnuita sau sarea de masa, dar in cantitati moderate.

Incearca-le pe toate si bucura-te de toata savoarea lor!

1. Maioneza de cocos

Maioneza este unul dintre cele mai cunoscute sosuri din lume. Este un complement comun in toate tipurile de sandvisuri, precum si un acompaniament pentru chipsuri si alte aperitive.

Desi contine foarte putine ingrediente, maioneza industriala este facuta din materiale nesanatoase si include diferiti aditivi, ceea ce o face un sos nerecomandat.

Va propunem o maioneza diferita, delicioasa si sanatoasa, cu o aroma surprinzatoare de cocos.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 pahar de ulei de cocos extravirgin. (200 g)
  • Un catel mic de usturoi
  • Cateva picaturi de suc de lamaie
  • Putina sare

Pregatirea

  • Vom avea nevoie de un mixer manual si un recipient cilindric ingust.
  • Mai intai vom pune toate ingredientele (oul la temperatura camerei si uleiul de cocos lichid, dar nu fierbinte) si vom procesa cu mixerul sprijinit pe fund, fara a-l ridica sau opri.
  • Cand maioneza incepe sa se coaguleze vom urca in mixer foarte putin cate putin, pana se coaguleaza tot sosul.

Il vom tine la frigider maxim 4 zile.

2. Pesto de rucola si busuioc

Ingrediente

  • 1 pahar de fructe uscate (nuci de pin sau nuci…)(100 g)
  • 1 buchet de frunze proaspete de rucola
  • 1 legatura de frunze de busuioc proaspat.
  • putina sare
  • 1 catel de usturoi
  • ½ pahar ulei de masline extravirgin (80 g)

Pregatirea

  • Nucile le vom inmuia cateva ore inainte de a face sosul pentru ca acestea sa se hidrateze.
  • Ulterior, vom amesteca bine toate ingredientele.
  • Vom consuma acest sos in maxim 1 sau 2 zile.

3. Vinagreta dulce

Vinaigretele sunt sosuri usoare ideale pentru a spori aroma salatelor. Au si avantajul ca nu contin lactate si ne usureaza digerarea alimentelor. De asemenea, pot fi preparate in multe moduri diferite.

In acest caz am ales sa facem unul cu o nota dulce care sa ne aminteasca de cateva retete orientale , motiv pentru care va fi si o optiune buna pentru a asezona rulourile de primavara, galustele, carnea sau pestele.

Ingrediente

  • ½ pahar de stafide (50 g)
  • ½ pahar ulei de masline extravirgin (80 g)
  • putina sare
  • ¼ pahar de otet balsamic sau otet de mere (50 ml)
  • O lingura de miere (25 g)

Pregatirea

  • Pentru inceput, trebuie sa inmuiam stafidele peste noapte.
  • A doua zi, vom amesteca toate ingredientele impreuna cu stafidele care se vor fi hidratate si umflate peste noapte.
  • In final, va recomandam sa bateti pana obtineti o vinegreta cremoasa cu textura omogena.

4. Crema de mustar vegana

Mustarul este si un sos foarte popular care se remarca prin proprietatile sale digestive . Cu toate acestea, aroma sa puternica poate sa nu atraga unele persoane.

In cazul acestei retete va propunem o crema de mustar mai moale pentru a insoti preparatele calde din orez, cartofi, carne sau peste. Desi cel mai obisnuit este sa o facem cu smantana sau smantana de lapte, in acest caz o vom face potrivita pentru vegani si intoleranti la lactoza.

Ingrediente

  • 1 taza de copos de avena (100 g)
  • 1 pahar cu apa (200 ml)
  • ½ vaso de mostaza (100 g)

Pregatirea

  • Mai intai vom bate fulgii de ovaz cu un pahar de apa fierbinte si ii vom lasa sa se odihneasca 10 minute.
  • Apoi adaugati mustarul si bateti din nou. Mai putem adauga putina apa fierbinte daca vrem ca sosul sa fie mai lichid, sau mai mult ovaz daca vrem sa-l ingroasam.

Daca vrem sa o incalzim, trebuie sa o facem la foc mic, si sa amestecam cu lingura. Se recomanda consumul in acest moment.

STAY CONNECTED

2,507CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

INSTAGRAM

36 de fraze de dragoste care te vor face sa te indragostesti

Frazele de dragoste sunt o modalitate frumoasa de a te face sa te indragostesti de acea persoana care te face sa te simti viu....

20 de citate scurte si frumoase despre destin

Derivat din cuvantul latin Destinare, destinul inseamna „ceea ce a fost ferm stabilit”. In timp ce aceasta definitie se refera si la ideea de...