6 lucruri la care ar trebui sa fii atent atunci cand alegi o cafea buna

Post date:

Author:

Category:

La ce se uita un expert inainte de a alege o cafea buna? Ce-ar fi daca ai putea sa faci acelasi lucru si sa faci ca toate acele inghitituri intotdeauna sa fie PERFECTE? Alegerea unui pachet de cafea dintre sutele de propuneri de pe rafturi este destul de dificila. Natural? Amestec? Arabic? Ok, pana acum am venit mai mult sau mai putin fara probleme dar… te-ai oprit sa te gandesti la ingredientele sale, la aroma sau la felul in care este facut?

Citirea etichetei ca un expert te va ajuta sa dai cu unghiul pe cap si astazi ti-am propus ca in aproximativ 2 minute de lectura sa o vei obtine. Expertii ne ajuta sa obtinem cele mai bune beneficii din aceasta bautura delicioasa printr-o alegere buna.

Originea

Este important sa stiti daca provine din Etiopia, India, Columbia, Honduras sau Guatemala. De ce? Ei bine, pentru ca originea boabelor de cafea le va determina fara indoiala aroma si calitatea. Si, desi nu este usor sa distingeti nuantele, puteti sa va uitati la originea marcata pe eticheta si sa urmariti calea de origine. Apropo, daca este certificat Rainforest Alliance , care sustine practicile durabile in marile tari producatoare de cafea, punct bonus (veti cumpara durabil si bogat).

Varietate

Potrivit expertilor Kaiku, exista diferite soiuri: de la cele mai comune, precum Arabica sau Robusta, pana la cele mai putin cunoscute, precum Excelsa sau Liberica . Daca vrei sa alegi bine, ramai cu arabica , sunt de calitate superioara si au un echilibru mai bun intre aroma si cofeina.

De la Kaiku, de altfel, folosesc acest soi doar la elaborarea cafelei lor, pe langa faptul ca sunt de productie durabila si cultivate in plantatii certificate de organismul Rainforest Alliance.

Cele prelucrate

Adica daca este spalat, natural sau cu miere . Pentru a intelege trebuie sa te gandesti la ce este cafeaua. Si in final, se reduce la un bob care provine dintr-o boaba. Cand este cules, este proaspat, ca o ciresa. Inainte de a fi consumate, acestea trebuie uscate, dar exista procese diferite care duc la rezultate diferite. Si aici intra in joc acele nume „ciudate”. De exemplu, pentru a obtine o cafea naturala, fructele sunt curatate dupa uscare. In procesul mierii, o parte din fructe (coaja si o parte din carne) este curatata in prealabil si o alta parte este indepartata dupa uscare. In ceea ce priveste cafeaua spalata, boabele au fost prelucrate inainte de indepartarea diferitelor structuri inainte de uscare. Cu acest ultim procedeu se obtine un bob „curat”, preferatul autenticuluiiubitori de cafea.

Data

Se refera la data prajirii. Intre momentul in care bobul este crescut la origine si cand ajunge in cupa, este mult proces si munca, dar ar trebui sa se intample intr-o perioada relativ scurta de timp. In mod ideal, nu ar trebui sa treaca mai mult de o luna de cand este prajita pana cand este consumata. Acest lucru ii va mentine mai bine aroma, savoarea si cremositatea.

Recomandarea expertului

Cautati cafele care au fost prajite cu 3 si 5 zile inainte si care pot fi consumate intre a opta zi de prajire si a 21. Evident, aceasta este un grad foarte pro expert, dar este un punct bun de stiut ca daca scrie „proaspat prajit” Nu inseamna ca este cel mai bun.

Macinarea

Este mai buna cafeaua macinata sau nemacinata? Depinde. Mai ales daca ai o rasnita sau nu acasa. Daca ai de gand sa petreci timp cu asta, ia unul. Dar daca nu, fiecare tip de cafea este macinat la masura potrivita pentru a obtine un rezultat sau altul.

Bineinteles, daca ai de gand sa devii singur adeptul macinarii lui, cu timpul vei descoperi ca, in functie de masina pe care o ai, va trebui sa macinati boabele mai fin sau mai grosier pentru un rezultat sau altul. Si acolo vei fi cel mai profesionist dintre toti expertii in cafea.

Ingredientele

Daca ingredientele cu care iti combini cafeaua sunt naturale, dupa ce ai facut efort sa obtii o baza buna (adica o cafea buna), rezultatul va merita. Vorbim despre lapte, zahar sau arome care il imbogatesc, precum vanilia.

Cine va spune nu unei cafele bune…

STAY CONNECTED

2,507CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

INSTAGRAM

Cele mai bune prietene Kylie Jenner: O privire asupra cercului ei interior exclusivist

In cazul in care ati avut probleme sa tineti pasul cu cea mai tanara KarJenner, puneti expresiile „Kylie Jenner” si „cele mai...

258 Citate Despre Fericire care sa te inspire in fiecare zi

Nu exista nici o cosmetica a frumusetii precum fericirea. - Lady BlessingtonDaca vrei sa intelegi viata, asta sa-ti fie invatatura dintru icneput si temelia...

Upcycling-ul este cea mai mare tendinta de moda de primavara/vara

Upcycling-ul a fost cea mai mare tendinta de primavara/vara 2022, cu oameni ca Balenciaga, Marni - unde s-au creat imbracaminte exterioara cu mozaic din...