Deoarece unele medicamente pot avea efecte secundare, haideti sa profitam de beneficiile anumitor alimente care functioneaza ca antiinflamatoare naturale. In acest fel, putem contribui la recuperarea diferitelor afectiuni.
Inflamatia poate aparea ca urmare a diferitelor afectiuni sau boli, asa ca este foarte frecvent sa se recurga la antiinflamatoare care pot ajuta la tratarea disconfortului. Cu toate acestea, din ce in ce mai multi oameni cauta alte optiuni decat medicamentele traditionale pentru a trata astfel de probleme.
Din acest motiv, dorim sa va impartasim cele mai bune alternative naturale pentru a promova procesul de recuperare si a va face sa va simtiti mai bine in cel mai scurt timp posibil. Continuati sa cititi, luati nota si nu ezitati sa le incercati data viitoare.
Cele mai bune antiinflamatoare naturale
Loviturile, alergiile sau conditiile de sanatate precum artrita pot provoca inflamatii. Aceasta este o reactie a corpului care apare atunci cand ceva nu functioneaza corect. Vestea buna este ca exista antiinflamatoare naturale care pot ajuta intr-un episod care include umflarea. Aflati care sunt.
1. Turmeric
Acest condiment de origine indiana este unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale . Acest lucru este indicat de o recenzie despre efectele asupra sanatatii unuia dintre principalele componente ale turmericului: curcumina, substanta responsabila de culoarea sa portocalie caracteristica.
Nu ezita sa presari putin turmeric in mesele tale in cazul suferind de boli cronice, precum artrita. De asemenea, puteti face popularul „lapte de aur” cu niste lapte vegetal. Sau, daca preferati, este posibil sa o luati ca supliment.
2. Ananas
Ananasul este un fruct cu proprietati antiinflamatorii. Acest lucru, conform unei publicatii Biotechnology Research International , se datoreaza unei enzime numite bromelaina. Prin urmare, merita sa mananci cateva felii de fructe in fiecare saptamana, in sucuri, salate sau smoothie-uri. De asemenea, puteti gasi bromelaina sub forma de supliment.
3. Rozmarin
Rozmarinul este o planta aromatica bogata care adauga savoare alimentelor. Dupa cum spune un articol, compusii sai antiinflamatori pot ajuta la stimularea sistemului imunitar si la imbunatatirea circulatiei sangelui . Pentru a va bucura de proprietatile sale, cel mai bine este sa-l consumati sub forma de infuzie.
Ingrediente
- 2 cani de apa (500 ml).
- 2 linguri de rozmarin (poate fi uscat) (20 g).
Pregatirea
- Pentru inceput se incinge apa si cand incepe sa fiarba adaugam rozmarinul.
- Se lasa la infuzat aproximativ 10 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca inca 10 minute.
- Filtrati si, daca doriti, indulciti cu miere sau stevie.
- Bea de doua ori pe zi.
4. Salcie
Frunzele acestei plante contin salicina, un antiinflamator foarte asemanator cu aspirina care este folosita pentru durerile articulare si reumatice. In legatura cu aceasta, o investigatie indica faptul ca, aparent, extractele din scoarta acesteia au o eficacitate comparabila cu cele ale dozelor mai mari de aspirina.
Pentru a obtine toate beneficiile pe care le ofera salcia, o puteti bea sau pune pe zonele afectate sub forma de compresa .
Ingrediente
- 1 lingura de frunze uscate de salcie (10 g)
- 1 cana de apa (250 ml)
Pregatirea
- Pentru inceput, incalziti apa cu frunzele de salcie si lasati decoctul sa aiba loc timp de 15 minute.
- Luati de pe foc si asteptati inca 10 minute.
- Filtrati si consumati sau aplicati extern, dupa cum preferati.
5. Coacaze negre
Frunzele acestei plante sunt foarte utile pentru combaterea reumatismului. Este indicat sa consumi suc de coacaze sau coacaze negre in fiecare dimineata. Puteti pregati si un ceai cu frunze. Se spune ca actiunea sa antiinflamatoare se datoreaza flavonoidelor pe care le contine. Acestea stimuleaza secretia naturala de substante responsabile de reducerea umflaturilor.
Ingrediente
- 3 linguri de frunze de coacaze negre (30 g)
- 1 litru de apa
Pregatirea
- In primul rand, incalziti apa timp de aproximativ 15 minute. Cand scapa de fierbere adaugam frunzele de coacaze.
- Apoi se incalzeste inca 10 minute si se ia de pe foc.
- Se acopera sa se raceasca timp de 5 minute si se filtreaza.
- Bea inainte sa se raceasca.
6. Cardamom
Acesta este un alt condiment cu capacitati antiinflamatorii pe care il puteti adauga la mesele si deserturile noastre. Nu ezitati sa il incercati si in cafenea (in stil arab). Cardamomul este perfect pentru adaugarea unor retete, de la tocanite la biscuiti . De asemenea, este posibil sa-l gasesti sub forma de ulei esential sau suplimente.
7. Coada de cal
Coada-calului este o planta foarte populara, deoarece ii sunt atribuite anumite proprietati pentru a ajuta la reducerea acumularii de lichide si pentru a pierde in greutate. De asemenea, se spune ca are efecte vindecatoare si antiinflamatorii. Cu toate acestea, ar trebui sa-l consumati cu prudenta, deoarece in exces poate provoca reactii adverse.
Ingrediente
- 1 cana de apa (250 ml)
- 1 lingura de coada-calului uscata (10 g)
Pregatirea
- Pentru inceput, se incalzeste apa intr-o cratita si, cand da in clocot, se adauga coada-calului.
- Gatiti 10 minute si apoi mai lasati 10 minute sa se odihneasca.
- La final, se filtreaza si, inainte de a bea, se indulceste cu miere.
- Il poti bea de 1 sau de 2 ori pe saptamana.
8. Ghimbir
De la familii „apropiate” la turmeric si cardamom, aceasta radacina a fost populara in medicina traditionala chineza din timpuri imemoriale. Se spune ca reduce durerile articulare si are proprietati antiinflamatorii si analgezice .
Un studiu clinic, comenteaza ca ghimbirul s-a dovedit a fi mai puternic decat ibuprofenul in ameliorarea durerilor musculare cronice. Prin urmare, nu ezitati sa profitati de beneficiile sale cu un ceai bogat si picant. De asemenea, il poti consuma in pudra sau crud pentru a spori aroma si suculenta a tot felul de retete.
Ingrediente
- 1 lingurita de ghimbir proaspat (5 g).
- 1 praf de piper negru.
- 1 cana de apa sau ceai (250 ml).
- 1 lingura de miere (25 g).
Pregatirea
- Pregatiti ceaiul ca de obicei sau, in caz contrar, incalziti apa.
- Apoi adaugati ghimbirul si piperul ras.
- Se lasa sa stea cateva minute si apoi se indulceste cu miere.
- Bea cat inca fierbinte.
10. Dafin
Frunzele de dafin pe care le folosesti atat de mult in preparatele tale culinare te pot ajuta sa reduci durerile provocate de reumatism. In plus, este un remediu pe care il avem cu totii la indemana. Aceasta planta este folosita in cultura populara ca fiind unul dintre cele mai bune antiinflamatoare naturale pentru a trata gleznele intorse, durerile de sciatica si pentru a reduce toate tipurile de inflamatii.
In plus, din cele mai vechi timpuri a fost folosit ca medicament pentru ameliorarea bolilor vezicii urinare si a muscaturilor de insecte. Beneficiile sale pot fi folosite atat extern (cataplasme sau bai de sezut), cat si intern (infuzie).
Ingrediente
- 1 litru de apa.
- 1 lingura de foi de dafin (10 g).
Pregatirea
- Pentru inceput, puneti apa pe foc si, cand da in clocot, adaugati dafinul.
- Se lasa la infuzat 10 minute, se scoate si se lasa sa se raceasca 15 minute.
- Filtrati, indulciti si beti pana la 2 cani pe zi.
11. Ceapa
Ceapa este o regina in bucatarie, iar datorita continutului ridicat de fitochimice are proprietati antimutagene, antitumorale si antiinflamatorii. Este bogat in flavonoide si compusi organici ai sulfului cu proprietati de inhibare a tumorilor. Incercati aceasta reteta pentru a calma inflamatia.
Ingrediente
- 150 g ceapa.
- 90% alcool (echivalent cu greutatea cepei).
Pregatirea
- Ceapa se rade foarte fin.
- Se pune intr-o sticla cu alcoolul.
- Se macereaza 10 zile, amestecand din cand in cand.
- Dupa acest timp, se strecoara si se stoarce bine.
- Vor lua 3-4 lingurite pe zi, timp de o luna.
- Repetati de doua sau trei ori pe an.
Dupa cum puteti vedea, exista mai multe alternative care pot ajuta la combaterea inflamatiei si la accelerarea procesului de recuperare. Acum ca stii cele mai bune antiinflamatoare naturale, nu ezita sa le incorporezi in dieta ta obisnuita si sa vezi singur efectele lor.